Hoogezand: Stadsvervoer is lijndienst

Bewoners in onder andere Hoogezand, Sappemeer, Fohol Kolham en tegenwoordig zelfs Harkstede zijn er maar wat blij mee de beide lijndiensten die de vrijwilligers van de stichting Stadsvervoer Hoogezand-Sappemeer bieden. De stadsbus is een onderdeel van het openbaarvervoersnet en is op dit moment uitbesteed aan Q buzz. In 2013 bleek dat Q Buzz de buslijnen 515 en 516 wilde laten verzorgen door de de vrijwilligers. Nu rijden zo’n 25 vrijwilligers zes dagen in de week de beide routes. Lucas Venema is een van de mannen van het eerste uur, hij verteld dat het vanaf het begin een gat in de markt was, mensen ervaren de vrijwilligers als zeer vertrouwd. Bepaald moment bouw je met de passagiers een band op, je leert ze kennen. Qua passagiers is het zeer divers, jongeren die naar school gaan, ouderen die gewoon een rondje door Hoogezand willen maken, winkelend publiek, of bezoekers van het Medisch centrum.

De twee bussen van Stadsvervoer worden aan het einde van de dag gestald bij de gemeentewerf aan de Van Neckstraat in Hoogezand, een eigen kantoor hebben de vrijwilligers niet men werkt voornamenlijk vanuit huis. Voor de planning hebben de chauffeurs een inlog op hun website, daar kan men naar eigen inzicht zich zelf inplannen betreffende dagen, uren en ritten.

Veel inwoners denken dat het beide lijnen die de vrijwilligers verzorgen een soort van belbus is, dat klopt niet. We zijn een lijn dienst en dat houdt in dat we zes dagen per week op vaste tijden kan men gebruik maken van de stadsbus.

Opmerkelijk is de lage prijs van twee euro, het betreft hier een retour kaartje. Wat we willen is de stadsbus toegankelijk houden voor alle lagen van de bevolking, we werken met uitsluitend vrijwilligers en het onderhoud van de bussen wordt door Q Buzz verzorgt. Dus onze kosten zijn laag, aldus pr medewerker Geert Koning.

Weten waar stadvervoer beide lijnen rijden? Kijk dan op www.stadsvervoerhs.nl.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email