Sappemeer: HS’88 klaar voor nieuwbouw

Ruim tien jaar heeft het geduurd om de plannen van het bestuur van voetbalvereniging HS’88 te realiseren, nieuwe kleedkamers. De oude kleedkamers zijn ooit in 1965 gebouwd en voldoen al jaren niet meer. HS ’88 is ooit ontstaan is de negentiger jaren. Een groep van zo’n tachtig fanatieke voetballers wilde op hoog niveau voetballen en sloot zich aan bij v.v. Hoogezand, uiteindelijk was de klik er niet bij deze club en besloot men om zelf een voetbalvereniging op te richten. Zo is HS ’88 ontstaan, nu jaren verder staat er een volwassen vereniging met meer dan zeven honderd leden.

Tien jaar geleden was het al duidelijk dat de kleedkamers niet meer voldeden, we wilden het graag voor de herindeling er door hebben maar dat is ons niet gelukt, aldus Bert Verver. Hij is één van de oprichters van de vereniging. Gemeente maakten vlak voor de herindeling het geld op en we hoopten dat Hoogezand-Sappemeer ons daar mee zou kunnen helpen aan nieuwe kleedkamers, helaas is dat niet gelukt.

Onlangs heeft de gemeenteraad van Midden-Groningen besloten om een subsidie van ruim een miljoen euro uit te trekken voor de bouw van nieuwe kleedkamers. Een aantal partijen zijn daadwerkelijk komen kijken bij de club, om de zorgelijke situatie met eigen ogen te aanschouwen. De oude kleedkamers zijn afgekeurd en mogen slechts onder voorwaarden worden gebruikt. Er staan stutten in de kleedkamers om te voorkomen dat het dak inzakt.

Geen dag te laat dat we toezegging hebben gekregen van de raad voor de subsidie, zegt Verver. Rond september van volgend jaar moet de bouw afgerond zijn. Niet alleen de bouw van de kleedkamers, maar ook de ontsluiting van het sportpark wordt anders. De nieuwe kleedkamers komen een stuk dichter bij de kantine.

Naast de nieuwe kleedkamers komt er een extra kunststof speelveld en wordt er een pannakooi gerealiseerd.

We zijn zeer tevreden met alle nieuwe plannen en zijn straks klaar voor de toekomst, aldus Bert Verver van HS’88 in Hoogezand.

Deel naar jouw media!