Hoogezand verliest met 2-0

Zaterdagmiddag moest het eerste team van v.v. Hoogezand naar Drachten, daar wachtte een wedstrijd tegen ‘Drachtster Boys’. De scheidsrechter afgelopen zaterdag was de heer A.J.N. Mulder, hij werd geassisteerd door de heer K. Tardy en de heer A.J. Slag. De Drachtster Boys begonnen fel aan de wedstrijd en waren met name in de eerste helft de bovenliggende partij. Joost Bosma zette de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Heine Uuldriks en Justin Slor kregen nog wel enkele kansen, maar tot doelpunten kwam dit echter niet. Na de rust kwam v.v. Hoogezand beter uit de kleedkamers en kwamen er meer kansen. Doelman Emile Peters moest een paar keer handelend optreden. Zoals zo vaak viel Hoogezand wel aan, maar viel 10 minuten voor tijd het doelpunt aan de andere kant. Joél Wagenaar wist keeper Rick Jungman te verschalken en bracht daarmee de stand op 2-0 voor de ploeg uit Drachten.

De thuiswedstrijd voor v.v. Hoogezand, zaterdag 1 oktober, eindigde in één tegen één. Vorig seizoen ontmoetten de twee ploegen elkaar ook in Drachten voor de KNVB – Beker, óók deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1).

Het blijft ongemeen spannend in de eerste klasse F van het Zaterdagvoetbal. Vooral de onderste ploegen weten weer wat winnen is. Voor v.v. Hoogezand is de 8e plaats een plek in de middenmoot, met 18 punten uit 15 wedstrijden, maar de ploegen onderaan komen hard op zetten. Germain Beck zijn mannen moeten dan ook echt aan de bak. Volgende week zaterdag is er geen competitievoetbal. Hoogezand-1 speelt zaterdag 4 maart pas weer, dit wordt een thuiswedstrijd op sportpark de Kalkwijck, de tegenstander is dan PKC’83.