Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Weer veilig naar school

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Terwijl leerlingen en personeel genoten van een welverdiende zomervakantie werd er door bouwvakkers enorm hard gewerkt aan diverse grote projecten op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Zo zijn er op de begane grond een schoonheidssalon, kapsalon, grootkeuken (gasloos) en restaurant gebouwd. Waar de bovengenoemde vmbo-praktijklokalen op de tweede verdieping eerst waren gesitueerd is nu een nieuwe afdeling voor de mavo gebouwd. Deze afdeling heeft nu 12 nieuwe leslokalen met daarnaast werkgebieden waar leerlingen zelfstandig kunnen werken. Gerrit Pama hoofd facilitair: “Ik ben erg blij met het prachtige resultaat van deze verbouwingen en dat het de bouwfirma’s is gelukt om de klussen op tijd te klaren, zodat de school weer normaal kan draaien.”

Pama: “Daarnaast is er in alle gebouwen overal LED-verlichting geplaatst in de zomervakantie. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat deze aanpassing een betere concentratie tot gevolg heeft.”

“Maar de belangrijkste aanpassingen zijn misschien wel de maatregelen met betrekking tot ventilatie en CO2-meting”, zegt Pama. “In alle lokalen zijn namelijk CO2-meters geplaatst. Hierbij is het advies van het ministerie opgevolgd om in elk lokaal bewust te zijn van de luchtkwaliteit. In dat kader zijn op het dak van de hoofdlocatie ook nieuwe luchtbehandelingskasten gebouwd met een WTW-unit. Zo’n unit houdt de luchtstromen in balans en bespaart ook nog eens tot 75% op het gasgebruik.”

Ineke de Roo algemeen directeur van het dr. Aletta Jacobs College is net als hoofd facilitair Gerrit Pama enorm blij met het resultaat van de uitgevoerde werkzaamheden in de afgelopen zomervakantie. De Roo: “Wij hebben de bovengenoemde verbouwingen en aanpassingen gefinancierd vanuit het toekomstpakket (scholenprogramma aardbevingen) en de SUVIS-subsidie (Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen).”

foto: Gerrit Pama bij de WTW units op het dak van het Aletta. fotograaf: Hilda Guns.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter