Hoogezand: Wethouder opent Trashwalking

Woensdag 22 juni start de gemeente Midden-Groningen het project Trashwalking, oftewel: afvalrapen. De aftrap wordt om 10.00 uur gedaan door wethouder Patricia Nieland-Kampen. Leerlingen van OBS de Achtbaan lopen daarna twee wandelroutes en doen educatieve spelletjes op het plein voor het Huis van Cultuur en Bestuur. Ook is er in het winkelcentrum De Hooge Meeren een puzzeltocht uitgezet voor de deelnemende kinderen met vragen over afval.

Trashwalking is een project waarin bewegen en zwerfafval rapen centraal staan. Inwoners kunnen een route lopen en tegelijk zwerfafval opruimen. De gemeente zorgt voor gratis inzamelmateriaal zoals handschoenen, grijpers en afvalzakken. Deelnemers krijgen ook informatie over bezienswaardigheden zoals kunst en monumenten waar ze op de route voorbij komen. Bij de startlocaties (verschillende buurt- en dorpshuizen) worden prikkers en zakken en beschrijvingen van de wandelroutes neergelegd. Na afloop kan men de materialen weer inleveren en is er voor iedere deelnemer een kop koffie of thee.

Alle wandelroutes komen op de website van de gemeente Midden-Groningen (www.midden-groningen.nl/trashwalking). Daar staan nu al de twee wandelroutes die leerlingen van OBS de Achtbaan op 22 juni gaan lopen. Voor de zomer komen nog vijf nieuwe routes. De routes blijven beschikbaar zodat inwoners ze op elk gewenst moment kunnen lopen.

Wethouder Patricia Nieland-Kampen: “In Midden-Groningen zijn al meer dan 300 vrijwilligers die regelmatig zwerfafval opruimen. Ik vind het mooi hoe deze mensen zich inzetten. Met dit project hopen we nog meer mensen te bereiken. Ik hoop dat we zo samen de gemeente extra schoon kunnen maken en samen veel nieuwe mooie plekken in Midden-Groningen gaan ontdekken.” De gemeente zoekt nog inwoners om mee te denken over nieuwe wandelroutes in Midden-Groningen. Geïnteresseerden kunnen daarvoor contact opnemen met Wilma Kruit, afvalcoach Midden-Groningen, via afvalcoach@midden-groningen.nl.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl