Hoogezand: Woldwijkcentrum vol met activiteiten

Buurtcentra hebben net als verenigingen van dorpsbelangen een belangrijke verbindende factor in hun gemeenschap, onze redactie is eens gaan kijken hoe dat georganiseerd wordt in Woldwijk in Hoogezand. Woldwijk heeft zo’n 5.500 inwoners, de wijk is opgedeeld in drie verschillende sub wijken, om het overzichtelijk te houden. De wijk kent maatschappelijk veel diversiteit, er zijn nieuwkomers, ouderen, jongeren. De wijk kent z’n naast uitdagingen een zeer positieve groep mensen die voor de leefbaarheid in de wijk gaan. We proberen op de behoefte van onze bevolking te werken, vanuit die behoefte pas je de activiteiten aan. Het is niet altijd gemakkelijk is, hoe krijg je contact met de mensen. We gaan daar de komende tijd nu corona veel minder is de wijk mee in, aldus Vos. We betrekken daar het bewonersplatvorm in, samen met hun gaan we de wijk in.

In het centrum zijn veel activiteiten, na corona zijn veel activiteiten weer opgang gekomen, maar niet alles. Men kan een keer per maand mee doen met de kaart en sjoelclub “West end”, tussen door een bingoavond,  een biljardclub,  Veel activiteiten worden door vrijwilligers uit de wijk opgezet.

De wijk Woldwijk bestaat in 2023 maar liefst vijftig jaar. Er wordt door het platform waar meerdere organisaties uit de wijk bij betrokken zijn, het komende jaar een serie van activiteiten in het kader van het jubileum voorbereid. Niet alleen in het Woldwijkcentrum, maar ook in de wijk.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl