Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Zes keer feest op het Aletta

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Maar liefst zes keer werd de afgelopen periode de rode loper uitgelegd op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand. Speciaal voor de geslaagde leerlingen, die samen met hun ouders naar school kwamen om hun diploma in ontvangst te nemen. Dit gebeurde allekeren in een walk-through-setting (per klas).

Versoepeling

De teamleiders en docenten van de afdelingen pro, vmbo-bb/lwt, vmbo-kb, mavo, havo en vwo voelden dit jaar extra behoefteom een feestelijke diploma-uitreiking te organiseren. Dit omdat de leerlingen het examen gedurende de coronapandemie zeker niet cadeau hebben gekregen en volgens de teams juist daarom de mogelijkheid moesten krijgen om op een leuke manier afscheid te nemenvan hun middelbare school en – schooltijd.

Feest op het Aletta dus! Niet alleen om reden van de hoge slagingspercentages dit jaar, maar ook omdat door de versoepelingenvan het ministerie een feestelijke diplomering weer enigszins mogelijk was.

Walk through

De gasten werden bij binnenkomst ontvangen met een welkomstcocktail en kregen tijdens de wandeling door het kunstencentrumhapjes geserveerd. Daarna werden ze in de feestelijk versierde theaterzaal van de school welkom geheten door het docententeam. Na lovende woorden van de teamleider mochten de examenleerlingen hun diploma ondertekenen. Maar pas nadat ze ook individueel warentoegesproken door hun mentor. En op sommige avonden werden ze zelfs toegezongen door docenten.

Talent

Het dr. Aletta Jacobs College heeft oog voor talentvolle leerlingen op alle niveaus; excellente leerlingen worden tijdens de diploma-uitreikingenextra in het zonnetje gezet. Soms valt de eer te beurt aan een leerling die het hoogste cijfer op een vak scoort en soms ligt daar een andere reden aan ten grondslag; zoals talent, passie, gedrevenheid of inzet.

Vakantie

De rode loper is inmiddels opgerold en de ballonnen en vlaggetjes opgeruimd. De leerlingen en ook de docenten gaan beginnen aan een welverdiende zomervakantie.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter