Huldiging zwemmer Gallyon Mulder

Op 21 juni 2023 werd de zwemmer Gallyon Mulder gehuldigd in het Huis van Cultuur en Bestuur. Gallyon slaagde erin om 7 gouden en 2 zilveren medailles te winnen met het Nederlands kampioenschap Para-zwemmen. Tijdens de huldiging kreeg Gallyon namens de gemeente Midden-Groningen een gepersonaliseerde beker met haar eigen naam en een grote bos bloemen. De overhandiging werd gedaan door Wethouder Annemiek Hoesen.

De Nederlandse Kampioenschappen vonden plaats in Amersfoort, waar Gallyon op bijna alle afstanden een persoonlijk record zwom: de 50m vlinderslag, 100m rugcrawl, 200m vrije slag, 50m rugcrawl, 50m schoolslag, 100m vrije slag en de 50m vrije slag.

“Para-zwemmers zwemmen met een ‘S-Classificatie’. En dat varieert dan van een S1 tot een S15 classificatie. Gallyon zwemt bijvoorbeeld met een S14 classificatie, aangezien ze een IQ onder de 75 heeft en een vorm van Autisme heeft. Maar er zijn ook motorisch beperkte mensen, visueel beperkte mensen of mensen die misschien een been of een arm missen. Aan de hand van de beperking wordt je ingedeeld in de classificatie waarin je kunt zwemmen.'” vertelt Andrea Mulder, moeder van Gallyon.

Ook is Gallyon Mulder nog op zoek naar bedrijven of organisaties die haar willen sponsoren tijdens het zwemmen van de toekomstige klassementen. Daarvoor kan contact opgenomen worden met Andrea Mulder. Dit mag via onze redactie info@middengroningennieuws.nl

Annemiek Hoesen is supertrots dat ze Gallyon mag huldigen in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. “Als gemeente zijn we ontzettend onder de indruk van haar prestaties.”

Deel naar jouw media!