Inzamelingsactie voedselbank

De voedselbank kampt momenteel met een tekort aan vlees- en zuivelproducten, daarom wil de groep ‘De Verenigde Boeren’ als agrarische sector graag een bijdrage leveren tegen dit probleem. De groep heeft een actie gestart, om voedsel en geld in te zamelen.

Het is deze week ‘De Nationale week zonder vlees en zuivel’, maar volgens de Verenigde Boeren is dat een beetje ‘cru’, aangezien volgens hun mensen allang blij zijn als ze voedsel kunnen kopen en eten op tafel hebben staan. De voedselbank heeft momenteel een tekort aan voornamelijk vlees- en zuivelproducten en bepaalde groentes, daarom is de vereniging met het idee gestart om deze producten te doneren. Renger Schepel, vertegenwoordiger van de Verenigde Boeren: ‘De voedselbank heeft al een keer contact gezocht met een agrarische belangenbehartiger en aangegeven dat ze een tekort hebben aan vlees- en zuivelproducten, daar is alleen niks mee gedaan. Daarom zijn wij nu wel in actie gekomen’.

De actie heeft inmiddels al zo’n 6.000 euro opgeleverd en daarnaast zijn er al heel wat producten gedoneerd. Tot vrijdag 10 maart, 18.00 uur, kunnen mensen nog geld of producten doneren. ‘Als het wat meer bekend wordt en mensen elkaar meer motiveren, denk ik dat we zeker wel aan de 10.000 euro kunnen komen’, vertelt Renger. Op de Facebook-pagina ‘De Verenigde Boeren’ staan verschillende berichten met informatie over de huidige actie. Ook staan daar de contactgegevens van de vereniging, die mensen kunnen benaderen als ze iets willen doneren. Daarnaast is er ook een betaallink te vinden om rechtstreeks geld te doneren.

Renger verwacht niet dat dit een eenmalige actie is: ‘Vooral naar de toekomst toe, als het zo blijft dat de voedselbank tekorten heeft, denk ik dat wij daar toch als sector een bijdrage aan blijven leveren’. Aankomende zaterdag 11 maart wordt alle opbrengst naar de voedselbank gebracht.

Deel naar jouw media!