Jubileumjaar voor ‘Het Theevrouwtje’

Maandag 8 tot en met zondag 14 mei, staat voor veel ondernemers in het teken van ‘De Week van de Stenen Winkel’, een initiatief om lokale winkel te steunen en hun kracht te ‘vieren’. Ook de plaatselijke theewinkel in Delfzijl, genaamd ‘Het Theevrouwtje’, besteedt aandacht aan deze week.

Het Theevrouwtje is opgezet door eigenaresse Jolanda Timmer, die zichzelf de titel ‘theesommelier’ mag geven. Samen met haar man runt ze een keukenzaak, maar dat hield haar niet tegen om in 2018 een eigen theebedrijf te starten, gevestigd in de keukenzaak. De theewinkel bestaat inmiddels alweer vijf jaar, iets wat mede door de coronacrisis niet vanzelfsprekend is: ‘Ik had eigenlijk nooit gedacht dat we die vijf jaar zouden redden, maar ik ben zeer verheugd dat we inmiddels zo zijn geworden, als dat we nu zijn’, legt de eigenaresse uit. In de coronatijd moesten veel winkels hun deuren sluiten en werd er veel via ‘webshops’ gekocht. Jolanda geeft aan dat de ‘Stenen Winkels’, de fysieke winkels, daardoor gewoon zijn vergeten. In ‘De Week van de Stenen Winkels’ viert het Theevrouwtje dat zij een fysieke winkel zijn: ‘Wij proberen de klanten nu dan ook naar onze winkel toe te trekken, zodat ze wéér lokaal gaan kopen’, vertelt Jolanda Timmer.

Gedurende de coronapandemie, heeft Jolanda ervoor gekozen om bestellingen van klanten te gaan bezorgen, waardoor de winkel het tóch nog heel druk had: ‘Maar de winkel zelf was niet open, dat vond ik heel jammer’.

2023 is een jubileumjaar voor de winkel, die zij niet aan zich voorbij laten gaan. De klanten van de theewinkel worden in het zonnetje gezet met allerlei acties en proeverijen. Óók in de Week van de Stenen Winkel zijn er elke dag proeverijen, met diverse soorten thee, zowel warm, als koud. Daarnaast komt er iedere dag iemand langs die iets doet of vertelt.

Deel naar jouw media!