Kiel-Windeweer: Sluiting drugspand

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft op 5 september in Kiel-Windeweer een pand gesloten voor een periode van 14 dagen. Het betreft hier een spoedsluiting. Aansluitend overweegt de burgemeester op basis van alle informatie die de komende twee weken binnenkomt of een sluiting voor de duur van 6 maanden noodzakelijk is.

Op 21 en 22 augustus heeft de politie op dit adres een drugslaboratorium aangetroffen en een grote hoeveelheid drugs, drugsafval en chemicaliën om drugs te kunnen maken. Bovendien is er door de politie een overleden persoon aangetroffen. De politie heeft het laboratorium ontmanteld en is gestart met een strafrechtelijk onderzoek.

“Ook vanuit mijn verantwoordelijkheid voor de openbare orde, de leefbaarheid en de volksgezondheid in Midden-Groningen treed ik hard op tegen zulke misstanden. Dit is buitengewoon schokkend,” aldus burgemeester Adriaan Hoogendoorn. “Omdat er sprake lijkt van zeer ernstige strafbare feiten heb ik tot deze spoedsluiting besloten in de verwachting dat dit de leefbaarheid en veiligheid in de omgeving ten goede komt.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl