Leefstijl Symposium Ommelander Ziekenhuis

Het Ommelander Ziekenhuis opende ruim vijf jaar geleden de deuren van het ziekenhuis in Scheemda. Op 1 februari organiseert het Ommelander Ziekenhuis alsnog het symposium over leefstijl en preventie, dat vorig jaar vanwege een zomerstorm niet kon doorgaan. Ingrid Brouwer, orthopedisch chirurg, benadrukt dat leefstijl en preventie belangrijk zijn voor het ziekenhuis.

Het symposium richt zich op zorguitdagingen zoals een groeiende zorgvraag en tekort aan zorgverleners. Brouwer benadrukt dat zowel individuen als de samenleving een rol spelen in het bevorderen van een gezonde levensstijl. Het ziekenhuis gelooft in preventie door bewustwording van leefstijlkeuzes.

Ingri ziet veel patiënten in haar spreekkamer die overgewicht hebben. Ingrid: “Daarbij krijgen zij vaak ook klachten zoals pijnlijke gewrichten. Ik zie dat de klachten écht verminderen bij patiënten die meer gaan bewegen, een betere conditie krijgen en gewicht verliezen. Als ziekenhuis zijn we natuurlijk vooral bezig om mensen die ziek zijn, beter te maken. Een ongezonde leefstijl kan ziekte veroorzaken of verergeren. Aan de andere kant kan gezond leven ziekte voorkomen of klachten verminderen. Steeds vaker wordt er gesproken over ‘health in all policies’, met het Integraal Zorgakkoord (IZA) als mooi beginpunt van deze transitie. Hier geloven we als Ommelander Ziekenhuis in en we willen dit ook binnen en buiten het ziekenhuis uitdragen.”

Het ziekenhuis pleit voor samenwerking met gemeenten, sportverenigingen en scholen voor een integrale aanpak van gezondheidsbevordering. Brouwer roept op tot actie om leefstijl gerelateerde aandoeningen te verminderen en de zorgvraag te verlagen.

Het symposium biedt zorgverleners en beleidsmakers een platform om kennis te delen en oplossingen te vinden. Brouwer benadrukt de noodzaak van gezamenlijke inspanningen om toekomstige uitdagingen aan te gaan. Meer informatie en aanmeldingsdetails zijn beschikbaar op de website van het Ommelander Ziekenhuis.