Marjolein Vulpes over de verkiezingen

Marjolein Vulpes, fractievoorzitter VVD in de gemeente Midden-Groningen, was woensdag 15 maart aanwezig bij MFC Schildwolde om haar stem te laten horen bij de Provinciale Staten- en Waterschap verkiezingen. Afhankelijk van welke samenstelling er straks gaat komen, hoopt zij toch dat er meer ruimte komt voor bijvoorbeeld de woningbouw.

Fractievoorzitter Marjolein Vulpes heeft er het volste vertrouwen in dat de VVD de lijn blijft doorzetten en dat zij goede dingen voor de provincie Groningen blijven doen: ‘Ik vind dat de VVD het beste verkiezingsprogramma heeft, dus ik stem op VVD’.

Marjolein merkt, ook in verband met de klimaatverandering, dat water steeds belangrijker wordt: ‘Vroeger waren wij erop ingesteld dat we het water zo snel mogelijk moesten afvoeren, maar nu met de droge zomers kom je erachter dat je water moet bufferen, die omslag moeten de waterschappen ook echt gaan maken’. De waterstand is voor iedereen in Nederland van belang, daarom is het waterschap ook zo belangrijk.

Het beleid voor de gemeente Midden-Groningen zou doormiddel van de verkiezingen voor de Provinciale Staten, voor een verandering in de gemeenteraad kunnen zorgen. Marjolein hoopt dat vooral op het gebied van ruimtelijke ordening, die verschuiving van de staten zichtbaar wordt. Maar ook met betrekking op bijvoorbeeld het onderwerp ‘De wolf in Groningen’ hoopt zij dat de nieuwe samenstelling van het college daar adequater mee omgaat: ‘Wij liggen wel tussen de provincies in waar de wolf zich wel gevestigd heeft, en de wolf gebruikt Groningen als een lopend buffet. Ik vind dat de provincie Groningen daar meer op moet ingrijpen’.