Midden-Groningen: Actie SP meer koopkracht

Steeds meer mensen komen in de problemen door de gestegen kosten voor energie, boodschappen en tanken. Bijna 1 op de 10 kinderen leeft volgend jaar zelfs in armoede, heeft het CPB onlangs bekend gemaakt. Terwijl de winsten van grote bedrijven torenhoog zijn, stijgen de kosten voor mensen en blijven de inkomens achter. De SP in Midden-Groningen is daarom een campagne begonnen voor meer koopkracht. Volgens de partij moeten de kosten omlaag en de inkomens omhoog.

Rene Leemhuis, afdelingsvoorzitter: “Op 17 september is het PrinsjesdagProtest in Den Haag. Dat is het moment om in actie te komen voor meer koopkracht. Het kan toch niet dat het kabinet voor dit jaar niks meer kan doen om mensen te helpen. De winter staat voor de deur en heel veel mensen zitten straks in de kou, dat kan echt niet”.

Het PrinsjesdagProtest start om 13:00 uur op de Koekamp, vlakbij het centraal station in Den Haag. Vanuit verschillende plekken in het land heeft de SP gratis bussen beschikbaar gesteld. Voor mensen die vanuit Midden-Groningen mee willen reizen naar Den Haag op 17 september kunnen zich aanmelden via groningen@sp.nl

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl