Midden-Groningen: BBP vragen Global goals

De gemeente Midden-Groningen is een global goals gemeente. Dit betekent dat er doelen behaald moeten worden, zoals o.a. het terugdringen van armoede en ongelijkheid, het stimuleren van duurzame productie en consumptie, werken aan een leefbare en veilige leefomgeving, gezondheidszorg voor iedereen en het stimuleren van duurzame energie. De Boer & Burger Partij Midden-Groningen, heeft vragen gesteld aan het college met betrekking tot de global goals. De fractie maakt zich zorgen, nu het behalen van deze doelen steeds verder weg lijken, door toedoen van het kabinet. Zij vragen zich af of kabinet ook verplicht is om global goals gemeenten juist te helpen om deze doelen te bereiken in plaats van tegen te werken en welke consequenties het voor de gemeente heeft als de doelen niet gehaald worden.

Enkele Global goals:

Uitbannen van armoede. Einde aan honger, zorgen voor voedselzekerheid, Duurzame landbouw. Gezondheidszorg voor iedereen. Inclusief, gelijkwaardig en kwalitatief onderwijs voor iedereen. Schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen. Betaalbare en duurzame energie. 

Kosten

Welke kosten heeft de gemeente tot nu toe gemaakt om al deze doelen te kunnen bereiken en hoeveel geld gaat het de gemeente tot 2030 naar schatting kosten om de doelen uit de global goals te behalen? De Boer & Burger Partij is van mening dat veel global goals niet gehaald kunnen worden als het kabinet haar huidige beleid doorzet. Is het een optie om te stoppen als global goal gemeente als blijkt dat de doelen toch niet haalbaar zijn?

Kijk hier voor de complete vraagstelling aan het college

Deel naar jouw media!