Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Gratis kopje Fairtrade koffie

Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 mei is de Fairtrade Week. Fairtrade Midden-Groningen doet ook mee. Op woensdag 11 mei staan ze van 12.00 tot 15.00 uur met een koffiekar op het plein voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand en kan iedereen langskomen voor een gratis kopje Fairtrade koffie en om meer over Fairtrade Midden-Groningen te weten te komen.

Suzanne van der Bijl: “Om de titel Fairtrade Gemeente te behalen, moeten we aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten we nog een aantal organisaties en winkels en horeca overhalen om Fairtrade producten te gebruiken en/of te verkopen. En nu het weer kan, willen we Fairtrade extra onder de aandacht brengen bij inwoners, onder andere door mensen met deze koffiekar kennis te laten maken met Fairtrade koffie. Via Instagram (@Fairtrade_Midden_Groningen) en Facebook (FairtradeMiddenGroningen) delen we leuke weetjes en gaan we ondernemers die Fairtrade producten gebruiken en/of verkopen in het zonnetje zetten. Zo werken we nu bijvoorbeeld aan een fiets-/wandelroute langs allemaal boerderijwinkels in Midden-Groningen. We hebben al veel stappen gezet, maar er moet nog wel wat gebeuren. Daarom hoop ik bij de koffiekar ook mensen te treffen die me daarbij willen helpen.”

Het kernteam zoekt nog meer leden. Iedereen die zich in wil zetten om Fairtrade in Midden-Groningen op de kaart te zetten of daar meer over wil weten, kan contact opnemen viafairtrade@midden-groningen.nl.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter