Midden-Groningen: JOGG gemeente vanaf nu

De gemeente Midden-Groningen mag zich sinds zondag officieel JOGG gemeente noemen. JOGG streeft naar een ‘leefstijltransitie’ van ongezond naar gezond leven. De focus ligt nog te veel op het genezen van ziekten of het geven van zorg. JOGG wil een maatschappij, waarin het uitgangspunt ‘gezond leven’ is. Een samenleving die niet alleen de verantwoordelijkheid legt bij het individu, maar collectief een gezonde manier van leven mogelijk maakt. Om dit te bereiken maakt JOGG de fysieke en sociale omgeving waarin de jeugd opgroeit gezonder. Dit noemen wij de leefstijltransitie.

Sinds de start in 2010 is JOGG de aanjager en verbinder van een groeiend netwerk. Omdat alle verbonden partijen concreet aan het werk gaan om de leefomgeving gezonder te maken, spreken ze van een werknet.

De overhandiging van het bord zou worden gedaan aan verantwoordelijk wethouder Evert Offereins, hij heeft op dit moment corona en kon niet aanwezig zijn. Wethouder Ploeger nam zijn rol over en ontving het bord voor Midden-Groningen betreffende JOGG, tijdens de dag van het park. (op de foto Klaas-Jan Ritzema (JOGG), Wethouder Ploeger en een sportcoach Petra van den Engel van de gemeente.

Deel naar jouw media!