Midden-Groningen: Presentatie Marko

Seniorweb en DIG050 in Midden-Groningen willen meer senioren digitaal vaardiger maken. Daarom hebben ze Marko bedacht, een computer met een touchscreen met duidelijke icoontjes en leuke digitale dingen om te doen. ,,Marko is een combinatie van een IPad, smartphone en een Beleeftafel‘’ legt Taco van der Kooij van DIG050 uit. ,,Heel laagdrempelig en heel erg geschikt om samen iets digitaals te ondernemen. Dat kan variëren van een potje dammen, een puzzel spelen of samen door het nieuws te bladeren. Een potje Memory met eigen foto’s kan ook. We zijn er erg blij mee en de komende tijd wordt Marko verder ontwikkeld. Belangstellenden kunnen binnenkort kennismaken met Marko.

De digitale alleskunner wordt gepresenteerd tijdens het 10e lifestyle 50+ beurs op 7 oktober. ,,Marko is vanaf dan te gebruiken in zorgcentra, buurthuizen of seniorenorganisaties. ,,Die kunnen Marko in bruikleen krijgen en pas daarna beslissen of ze deze digitale knaap terugbrengen of nog een poosje willen houden en samenstellen met eigen foto’s e.d.

Wethouder Evert Offereins van de gemeente Midden-Groningen nam Marko officieel in gebruik. ,,Het gebruik is opvallend simpel,’’ vertelt de wethouder.  ,,Ik hoop dat veel mensen hier gebruik van gaan maken. Een echte aanrader!’’

Marko kan al wel worden gereserveerd via www.seniorenhulpjes.nl

Deel naar jouw media!