Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Raad over Bewonersinitiatieven

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

In een extra raadsvergadering op woensdag 30 juni stemden alle aanwezige raadsleden voor het voorstel om 57.900 euro beschikbaar te stellen voor vier inwonersinitiatieven. Inwoners konden ideeën indienen om de leefomgeving te verbeteren via het digitale platform Stem van Midden-Groningen. Er zijn in totaal 31 ideeën ingediend. Vier voldeden aan alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor een financiële ondersteuning uit het Nationaal Programma Groningen.

Voor de aanleg van een bloemenveld achter appartementencomplex De Hooge Horst in Martenshoek werd 5.150 euro beschikbaar gesteld. Voor het opknappen en uitbreiden van de speelvoorziening Vos en Bos in Hoogezand-Sappemeer is 20.000 euro beschikbaar. Voor het derde project, ‘Stap in het verleden, E-stem naar je toekomst’, is ook 20.000 euro beschikbaar gesteld. Het is de bedoeling dat er een aantal routes ontwikkeld worden, zodat inwoners en toeristen op een interactieve manier kennis kunnen maken met het cultureel erfgoed in Midden-Groningen. Voor het opknappen van een pad bij de volkstuinen in Westerbroek is 12.750 euro beschikbaar gesteld. Als dat pad beter toegankelijk wordt ontstaat er een zogenaamd dorpsommetje.

De 27 andere ideeën zijn beoordeeld en hebben advies gekregen. Sommige plannen kunnen in een later stadium alsnog worden aangepast en ingediend bij het Nationaal Programma Groningen Midden-Groningen. Andere plannen voldoen niet aan de voorwaarden en zijn afgewezen. Bijdrage: Lammert Zuiderveld. Foto: Erianne van der Burg, voorzitter van de begeleidingscommissie.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter