Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Vragenlijsten begraafplaatsen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Midden-Groningen maakt nieuw beleid voor de tien gemeentelijke begraafplaatsen. Wethouder David de Jong vraagt inwoners mee te denken over een duurzaam en betaalbaar plan, wat ook nog eens toekomstbestendig is. Nieuw beleid is nodig om het beheer van de begraafplaatsen te harmoniseren en om ruimte te bieden aan maatschappelijke ontwikkelingen rondom het begraven en het cremeren.

Achtergrond
Voor de herindeling, gingen de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde op hun eigen manier om met begraven en cremeren. Er waren grote verschillen. Dit geldt ook voor de tarieven van het begraven. Midden-Groningen wil meer gelijkheid in prijs en onderhoud en als er wel verschillen zijn, moet duidelijk zijn waarom. Ook zoekt de gemeente een goed evenwicht tussen de kosten van het onderhoud en de inkomsten uit de grafrechten.

Er zijn vragenlijsten over 4 verschillende onderwerpen,  te vinden op www.midden-groningen.nl/begraven. Inwoners en andere belanghebbenden kunnen deze van 8 september tot 4 oktober invullen.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter