Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Open dag Huis van Cultuur en Bestuur

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op zaterdag 18 september is het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand van 12.00 tot 16 .00 uur geopend voor alle inwoners, ondernemers en organisaties uit Midden-Groningen. Dit om kennis te maken met het nieuwe gebouw en de organisaties die daarin zitten. De open dag ‘Ontdek en ontmoet’ wordt georganiseerd door Kielzog, bibliotheek en de gemeente Midden-Groningen.
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Ik wil de mensen hartelijk uitnodigen om deze kans aan te grijpen en het Huis van Cultuur en Bestuur te ontdekken. Wij kijken ernaar uit om hen te ontmoeten.”

Installatie kinderburgemeester en Raad van de toekomst (10 tot 12 uur)
De dag begint om 10 uur met de installatie van de kinderburgemeester, Lieke Kruijer, en de installatie van de Raad van de Toekomst (de kinderraad) in de nieuwe raadzaal. Wegens coronamaatregelen mogen hier geen bezoekers bij aanwezig zijn. Wel is de installatie via een scherm buiten te volgen en via de livestream van het YouTube-kanaal van de gemeente (www.midden-groningen.nl/youtube.).

Programma (12 tot 16 uur)
De open dag zelf begint om 12 uur. Vanaf dat tijdstip zijn er allerlei activiteiten. Op het plein aan de kant van winkelcentrum De Hooge Meeren staan kraampjes waar bezoekers informatie kunnen krijgen over de vele activiteiten die Kielzog, bibliotheek en de gemeente de mensen te bieden hebben. Er zijn diverse muziek- en kunstworkshops, optredens en rondleidingen door het gebouw, waar deelnemers niet alleen een kijkje kunnen nemen maar ook een cadeautje krijgen. Er is een levende bibliotheek waar bezoekers een levend boek kunnen reserveren en daarmee kunnen praten over onderwerpen die met het gebouw te maken hebben.
Aan de andere kant van het gebouw (Gerbrandyhofzijde) kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de brandweer en bij IBOR, waar onder andere wagens van afvalverwerking staan en waar afvalspelletjes gedaan kunnen worden.

Coronamaatregelen
Wegens de nog geldende coronamaatregelen is er die dag éénrichtingsverkeer: de bezoekers kunnen aan de pleinzijde het terrein met kraampjes op en dan het gebouw in en alleen aan de Gerbrandyhofzijde er weer uit. Ook moeten bezoekers bij alle entertainmentactiviteiten zitten. Dit betekent dat we mensen gedoseerd binnenlaten zodat bezoekers steeds 1,5 meter afstand kunnen houden. Bij de toegang aan de pleinzijde worden mensen toegelaten na een gezondheidscheck.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter