Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Week tegen eenzaamheid

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Wat is eenzaamheid precies? Een wanneer is eenzaamheid een probleem? Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid. Een met lichamelijke of psychische klachten. Eenzaamheidsgevoelens kunnen invloed hebben op je gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven.

Eenzaam of alleen
Alleen zijn of je eenzaam voelen is niet hetzelfde. Wel valt het vaak samen. Als je alleen bent, heb je niemand om je heen. Wanneer iemand geen of nauwelijks sociale contacten heeft, spreken we van sociaal isolement.

Op woensdag 6 en donderdag 7 oktober vinden er in de gemeente Midden-Groningen activiteiten plaats om hieraan aandacht te besteden.

Woensdag 6 oktober
Een ervaringsdeskundige vertelt iets over eenzaamheid.
Locatie: nieuwe bibliotheek van het Huis van Cultuur en Bestuur. Tijd: 10.00-12.00 uur. Vrije inloop, aanmelden is niet nodig.

Donderdag 7 oktober
Wandeltocht van 5 kilometer.
Door middel van leuke opdrachten gebruik je tijdens deze bijzondere wandeltocht alle zintuigen (horen, zien, ruiken, voelen en proeven). Ondertussen neemt het verhaal van Willem je mee in de strijd teen eenzaamheid.
Na de wandeling is er koffie/thee.
Ook deelname aan de wandeling is gratis. Maar meld je wel aan bij de receptie van Kwartier Zorg & Welzijn, tel. 0598-364900. Start van de wandeling is 10.00 uur.
Stat van de wandeltocht is Woldwijckcentrum in Hoogezand.

Eenzaam of alleen?
Alleen zijn of je eenzaam voelen is niet hetzelfde. Wel valt het vaak samen. Als je alleen bent, heb je niemand om je heen. Wanneer iemand geen of nauwelijks sociale contacten heeft, spreken we van sociaal isolement.
Eenzaamheid is voor iedereen anders

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter