Niels Joosten is graag stembureaulid in Tjuchem

Donderdag kon iedereen in Nederland naar de stembus betreffende de Europese verkiezingen, ook in Midden-Groningen. Voorzitter van het stembureau in Tjuchem, Niels Joosten (ChristenUnie) vindt het belangrijk om bij te dragen aan de maatschappij op zo’n dag.

Joost is als zo’n vijftien jaar tijdens verkiezing lid van een stembureau. Op de vraag waarom hij stembureau lid is al die jaren, zegt Joosten dat het bijdragen aan de lokale maatschappij voor hem belangrijk is, los daarvan is de achtergrond vanuit zijn raadswerk voor de ChristenUnie, kerk en geloof ook iets wat meespeelt.

Het grootste gedeelte van de jaren dat hij stembureau lid is, is hij te vinden in het dorp Tjuchem, vaak in dorpshuis de Plaaisterploats en soms in de sporthal de Velemansdroom. “Ik ben een aantal jaren geleden lid van het stembureau in Harkstede geweest. De veel grotere aantal die op zo’n stembureau komen stemmen heeft minder mijn belangstelling. Tjuchem is gemoedelijk, ik ken een groot gedeelte  van de 270 inwoners van het dorp,” aldus Joosten. Hij is van mening dat meer mensen zich op deze manier zouden moeten inzetten als lid van een stembureau.

Op de vraag hoe hij persoonlijk kijkt naar de Europese verkiezingen zegt hij dat de geringere belangstelling voor deze verkiezingen onterecht is. “Europa kan veel meer betekenen voor onze regio, maar je moet het wel zien.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl