Wietske Trausel verlaat De Heemtuin na 10 jaar

Na tien jaar verlaat Wietske Trausel haar functie als projectleider bij de Heemtuin in Muntendam, onderdeel van WerkPro. Dit is een organisatie die zich richt op maatschappelijke projecten en helpt mensen bij hun re-integratie en dagbesteding. De Heemtuin is een ecologisch park waar mensen kunnen ontspannen en leren over de natuur.

Als projectleider was Trausel verantwoordelijk voor het co√∂rdineren en uitvoeren van verschillende activiteiten en projecten. Haar rol bracht veel uitdagingen met zich mee, maar ook veel plezier. “Het werk blijft boeien door de samenwerking met anderen,” vertelt ze.

Sinds november werkte Trausel op zowel de Heemtuin als een andere locatie, waardoor haar afscheid iets makkelijker werd voor de mensen die haar kennen. “Ik blijf bij WerkPro en mocht het nodig zijn, kom ik met veel plezier nog eens meehelpen. Er staan ook nog wat evenementen gepland die ik graag zelf wil afronden, zoals de dag met Winklerprins leerlingen, het tuintheater en de Tocht om de Noord.”

Wietske Trausel begint per 1 juli aan een nieuw avontuur bij Borg Ewsum in Middelstum. “Dat ik keuze heb uit twee prachtige locaties is natuurlijk een luxe. Bij Ewsum hoop ik opnieuw een netwerk op te bouwen en voor meer reuring te zorgen. De streekmarkt, het tuintheater en de pop-up bioscoop zijn slechts enkele van de plannen.”

Trausel besluit met een boodschap van dankbaarheid: “Met een lach en een traan, maar vooral met een hoop ervaringen en mooie herinneringen, zeg ik geen doei maar tot ziens, met een glimlach. Deze parel van Midden Groningen verdient het dat iedereen met enthousiasme en betrokkenheid blijft bijdragen.”

Ze benadrukt dat samenwerking altijd de sleutel tot succes is geweest. “Samenwerken werkt en versterkt. Ik wil graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan wat de Heemtuin nu is en wat het met en voor mensen doet.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl