Nieuwe sportvoorziening Thorbeckelaan

De nieuwe sportvoorziening, Het Calisthenics park,  is afgelopen week geplaatst naast het Cruyff Court als onderdeel van het bestemmingsplan Gorecht-West. We gingen in gesprek met Robert de Groot, Sportcoach in Midden-Groningen “Er staan hier diverse klimrekken achter mij waarmee de sport Calisthenics beoefend kan worden. Het is misschien nog een vrij onbekende term aangezien het is een samenvoeging van twee Griekse woorden is: kállos wat schoonheid betekend en sthenos wat kracht betekend.”  

Calisthenics is een vorm van krachttraining waarbij verschillende oefeningen worden uitgevoerd die de grote spiergroepen aanspreken zoals rennen, staan, grijpen en duwen. De oefeningen worden met minimaal gebruik van apparatuur uitgevoerd; er wordt met name gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht.

Aankomende zaterdag 22 april is aan de Thorbeckelaan in Hoogezand de officiële opening. Deze opening wordt verzorgd door wethouder Annemiek Hoesen. Zij vertelt: “Het Calisthenics park is een mooie aanvulling op het Cruyff Court. Het is een fijne ontmoetingsplek waar iedereen in zijn of haar eigen tempo kan sporten en vormt daarnaast een verbindende schakel voor inwoners” 

“Een voordeel aan Calisthenics is dat het gewoon buiten kan, en dat het gratis is. Sommige mensen hebben geen financiële mogelijkheid om op een vereniging te gaan en dan is dit een ideale uitkomst. Ook komt er komende zaterdag iemand die ook echt de sport beoefend dus die kan ook meteen de sport laten zien. Ook ga ik zelf ik uiteraard wat oefeningen proberen.” Vertelde Robert.

 

Robert de Groot (Sportcoach Midden-Groningen)

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl