OBS W.A. Scholtenschool start met IMC Basis

OBS W.A. Scholtenschool in Foxhol is deze week gestart met het IMC Basis programma van Stichting IMC Weekendschool. Dit initiatief is gericht op leerlingen uit groep 7 en 8 en omvat wekelijkse gastlessen. Tijdens deze lessen delen gastdocenten hun ervaringen en kennis over hun beroep met de leerlingen, terwijl ze ook praktische vaardigheden oefenen en hun talenten ontdekken.

Stichting IMC Weekendschool heeft als missie om jongeren voor te bereiden op een rol in de samenleving. Hun lesprogramma bereikt wekelijks meer dan 3000 leerlingen op 58 locaties door het hele land. Gastdocenten spelen een essentiële rol in het programma, waarbij ze leerlingen betrekken bij praktische opdrachten en hun eigen levenservaringen delen om motivatie en betrokkenheid te stimuleren.

Het IMC Basis programma, dat gedurende twee jaar onder schooltijd wordt aangeboden, is een stap in de onderwijsvernieuwing die de stichting nastreeft. Op steeds meer basisscholen krijgen leerlingen in groep 7 en 8 de kans om lessen te volgen van gastdocenten.

Dit programma wordt ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de onderwijsinspectie. Het heeft als doel leerlingen voor te bereiden op keuzes voor hun toekomst na hun schoolperiode.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email