Officiële lancering Typhoons ’23

Zaterdag 25 maart werd dé basketbalvereniging van Midden-Groningen officieel gelanceerd in de Kalkwijckhal in Hoogezand. In het bijzijn van wethouder Annemiek Hoesen-Spithorst en de enthousiaste ‘aankomende’ leden, werd de naam van de club bekendgemaakt. Onder de naam Typhoons ’23 zal er weer gebasketbald worden in de gemeente Midden-Groningen.

De lancering dag begon met een clinic van Jason Dourisseau, een basketbalspeler van Donar. Het enthousiasme was groot: ‘We zitten nu al tegen de honderd man aan’, vertelde Michel Struijk, voorzitter van de basketbalvereniging. De vereniging is opgericht door een vriendengroep die ongeveer drie jaar geleden weer bij elkaar zijn gekomen om de plannen te bespreken. Annemiek Hoesen-Spithorst: ‘Er was zoveel animo voor het basketbal, dat er inmiddels al heel veel jeugdigen en volwassenen samen met elkaar de vereniging hier in de gemeente hebben opgericht, daar zijn we ontzettend trots op’.

De naam van de basketbalclub, die voor een langere tijd geheim gehouden werd, is ‘Typhoons ‘23’,  deze naam staat gelijk aan die van de basketbalvereniging die ‘vroeger’ in Midden-Groningen  actief was. ‘Er zijn toch best veel oud leden en het is een naam die bekend is binnen het basketbal hier in de omgeving, wij vonden het dus mooi om die naam weer te gebruiken’, aldus Minse Kremer, bestuurslid. Nummer 23 is een magisch getal binnen de basketbalwereld, dat is namelijk het rugnummer geweest van de wereldbekende basketballer Michael Jordan.

Tevens heeft een sponsor van de vereniging, op deze speciale dag, officieel het sponsorcontract getekend. ‘Het enthousiasme en de drive die deze jongens hebben, was zo fantastisch, dat heeft ons direct overtuigd om hierin te springen’, vertelde een woordvoerder van het bedrijf.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl