Oldtimers bij MFC de Houtstek

Zaterdag 3 juni was het zover. Oude auto’s, tractoren en dit jaar ook motoren maken een toertocht en waren ’s middags te bekijken bij de Houtstek in Slochteren.

Vanaf ongeveer half tien zullen de deelnemers in hun prachtige voertuigen individueel met een korte tussentijd vertrekken. Aan de hand van de routebeschrijving in het ‘Roadbook’ zal men zelf de route moeten ‘uitzoeken’ volgens het ‘bolletje-pijltje’ principe. Onderweg is er een tussenstop bij Multifunctioneel Centrum de Houtstek in Slochteren, waar mensen de oude auto’s konden bewonderen. Ook zal er een kop koffie of thee klaar staan. Eenvoudige (puzzel)opdrachten moeten onderweg worden opgelost en de bedoeling is dat de eerste auto’s en motoren vanaf 13.30 uur op het eindpunt zullen arriveren.

“We zijn vanochtend vertrokken uit Uithuizen. Daar kregen we een routeinformatieboekje mee en dan moet je zelf een beetje uitzoeken waar je langs rijd. En dat is soms nog best weleens spannend, soms rijd je verkeerd en dan rijd iedereen ineens verkeerd . Maar uiteindelijk vind je het allemaal wel weer terug. Je merkt echt dat deze autowereld een community is, iedereen is vrolijk en mensen lachen ook als ze een oude auto zien. Je ziet gewoon echt allemaal verschillende soorten auto’s en dat maakt het zo leuk.” vertelt Erik Baar, deelnemer van de oldtimertocht.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl