Kouvretersmarkt in Muntendam

Op zaterdag 3 juni was het tijd voor de gezellige Kouvretermarkt in Muntendam. Tussen 10.30 en 16.15 uur treden er maar liefst drie shantykoren op: de Noszeliesinger, de Ollerommer Vlintboksems en Shantykoor de Scheepsjoagers. De Kouvretersmarkt is een initiatief van de Culturele Raad Muntendam, die tevens ook andere activiteiten organiseert tijdens de feestweek.

De feestweek startte met de Kouvretersmarkt, gevolgd door de fotospeurtocht op 4 juni. Tijdens de fotospeurtocht gaan de bewoners langs historische plekken in Muntendam. Deze activiteit wordt gehouden in samenwerking met Stichting Archief Muntendam. Op maandag 5, dinsdag 6 en donderdag 7 juni worden er fietstochten gehouden van ongeveer 30 kilometer en op donderdag 8 tot en met zondag 11 juni is er een kermis in Muntendam op het Julianaplein. Op zaterdag kun je tructrekken. Het doel is dan om een truck 10 meter te gaan trekken. Dat gebeurt met een harnas en touw. Tructrekken wordt georganiseerd in samenwerking met ‘Organisatie Sterke mannen Oldambt’ (OSO). Tot slot sluiten ze zondag 11 juni af met een oldtimershow.

De Culturele Raad Muntendam wil nog veel meer dingen organiseren dan alleen de feestweek. ”We hebben nog veel dingen in ons hoofd wat we allemaal nog in de toekomst willen doen. Juist om het ook in Muntendam levendig te houden. We zijn in ieder geval al erg blij met de opkomst hier op de Kouvretersmarkt vandaag.”

Deel naar jouw media!