Onthulling in Hellum, succes voor dorp

De plenzende regen kon de pret niet drukken in Hellum op zaterdagmiddag 6 mei. Het dorp vierde de voltooiing van vier dorpsinitiatieven, die de Vereniging Dorpsbelangen Hellum in samenwerking met de gemeente Midden-Groningen, het Waterschap Hunze en Aa’s en met financiering uit het Nationaal Programma Programma (NPG) wist te realiseren.

Het gaat om de restauratie van de oude kademuur aan de Haansvaart, een nieuwe ontmoetingsplek aan de oever, een 3.5 km lang wandelpad langs de Haansvaart en dwars door de weilanden naar het Schildmeer en een historische wandelroute door het dorp.

Op het evenement spraken Henk de Haan, voorzitter van Vereniging Dorpsbelangen Hellum, Markus Ploeger, wethouder in gemeente Midden-Groningen, Gert-Jan ten Brink, voormalig burgemeester van Slochteren en nu dijkgraaf van het Waterschap Hunze en Aa’s en Siem Jansen, Programma Directeur van het NPG. De heer en mevrouw Copinga, die de laatste schippers waren die hun goederenschip in de zwaaikom van de Haansvaart keerden, onthulden de naam van de boot aan de oever. Er werden woorden van lof gesproken over de inwoners van Hellum, die met deze projecten een stempel hebben gedrukt op hun eigen leefomgeving.

Na de spreektijd sloeg het weer plotseling om en werden partytenten haastig versleept om de boel droog te houden.

De Haan zei trots te zijn op de realisatie van de projecten en was tevreden over de samenwerking met de gemeente, het waterschap en het NPG. Toekomstige plannen worden ook al besproken. Een goede kandidaat voor het volgende project is een fietspad aan de steeds drukker wordende Kappershuttenweg.

Terwijl de grond in rap tempo veranderde in een kletsnatte modderbende en iedereen dicht op elkaar stond gepakt onder de partytent, zong men luidkeels mee met de feestelijke accordeonmuziek en genoot men samen van dit dorpssucces.

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl