Coöperatief Festival Hellum 11 mei

Donderdag 11 mei is het Coöperatief Festival in Hellum. Dit kennisevenement is een uitgelezen kans voor coöperaties om informatie in te winnen en hun netwerk uit te breiden. Hoe regel je de juridische zaken goed, mobiliseer je fondsen of werf je meer vrijwilligers? Hoe ga je om met digitalisering? Hoe geef je goed vorm aan je communicatie? Het zijn vragen die elke nieuwe coöperatie tegenkomt en allemaal zullen worden besproken tijdens het festival. Het festival heeft een afwisselend programma met (internationale) gastsprekers en een middag vol workshops.

Loket voor coöperaties

Het festival is een initiatief van Hanzehogeschool, Univé en zes dorpen rond het Schildmeer. Het festival moet een jaarlijks evenement worden en is bedoeld als opmaat voor een permanent informatiesteunpunt voor coöperaties. Het aantal actieve coöperaties in Nederland neemt sterk toe. Vooral de energietransitie is een belangrijk thema in deze ontwikkeling. Noord-Nederland kent inmiddels ruim 450 actieve coöperaties.

Praktische informatie

Het festival vindt plaats op donderdag 11 mei in Hellum (Hoofdstraat 36). Het begint om 09:30 en zal waarschijnlijk duren tot ongeveer 16:00. Het programma is gratis te volgen. Aanmelden kan op de website van Univé (www.unive-noordnederland.nl/cooperatief-festival/).

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl