Opbrengst Voedselbank actie

De Voedselbank kampt momenteel met een tekort aan vlees- en zuivelproducten, daarom heeft de groep ‘De Verenigde Boeren’ zich als agrarische sector ingezet om een bijdrage te leveren tegen dit probleem. Zij hebben een actie gestart om geld en voedsel in te zamelen, dit leverde een geldbedrag van ruim 8.700 euro op. Nog niet al het geld is besteed, dat betekent dat er de komende tijd nog meer producten naar de voedselbank zullen gaan.

Sommige gezinnen leven soms dagen, of zelfs weken, zonder vlees in hun maaltijd, de actie was dan ook hard nodig. De Voedselbank in Groningen was erg blij met de actie. Ook voor de ‘Verenigde Boeren’ zelf, was het een geslaagde actie: ‘Wij willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan deze actie’, vertellen ze op hun eigen Facebook-pagina.

Tot vrijdag 10 maart, 18.00 uur, konden mensen geld of producten doneren. Afgelopen zaterdag, 11 maart 2023, werd de opbrengst overgedragen aan de Voedselbank. Volgens Renger Schepel, vertegenwoordiger van de Verenigde Boeren, is het niet een eenmalige actie: ‘Vooral naar de toekomst toe, als het zo blijft dat de voedselbank tekorten heeft, denk ik dat wij daar toch als agrarische sector een bijdrage een blijven leveren’.

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl