Opening Rutger Kopland College

Op vrijdag 17 november was de officiële opening van het nieuwe schoolgebouw van Rutger Kopland VO Eemsdelta in Siddeburen. Dit in het bijzijn van medewerkers, leerlingen, ouders, relaties en de wethouder Markus Ploeger. Het thema van de opening was Halloween. Verschillende bezoekers waren eng verkleed en er werd er ook een goochelshow gehouden.

De school is vernoemd naar Rutger Kopland, een bekende dichter en schrijver. De leerlingen onthulden een plakkaat met een gedicht van Kopland: ‘Als je niet elke dag met een stok in je ziel roert, vriest hij dicht’ Aldus Kopland. “Wij doen als school veel aan dichten en winnen daar ook weleens prijzen mee. Dus er moest gewoon een citaat van Rutger Kopland aan de muur.” vertelt teamleider Anja de Jong.

Het mooie nieuwe schoolgebouw van de vmbo/havo-school staat aan de Poststraat 1 in Siddeburen. Dit is dichtbij het oude gebouw. Het nieuwe schoolgebouw wordt sinds de zomervakantie gebruikt. De lokalen voor informatietechnologie, science-, de mediatheek en de keuken, passen helemaal bij de speerpunten van Rutger Kopland VO Eemsdelta.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email