Postzegelbeurs in De Kern

Zaterdag 1 april vond er tussen 09.30-15.00 uur een Postzegelbeurs plaats in Hoogezand. In Wijkcentrum De Kern konden mensen postzegels kopen, maar ook ruilen in de daarvoor bestemde ruilhoek. Twee keer per jaar organiseert de Postzegelvereniging Hoogezand-Sappemeer een beurs, iedere eerste zaterdag van april en oktober.

Tonny Nienhuis is de secretaris van de vereniging en verzameld zelf al meer dan vijftig jaar postzegels: ‘Vandaag is het gezellig druk. Het is heel erg belangrijk dat we dit doen vind ik, de contacten onderling zijn erg belangrijk’. Om 11.30 uur vond er een loting plaats, waarbij de aanwezigen prijzen konden winnen, zoals een album of losse zegels: ‘Wij doen altijd een verloting onder de aanwezigen, zo blijft het toch leuk voor iedereen’, vertelde Tonny.

Onze verslaggever sprak met een aanwezige die allerlei verschillende soorten postzegels verzamelt: ‘Ik spaar verschillende thema’s, zoals Olympische Spelen, paddenstoelen en vlinders’. Ze geeft aan dat je door het onderlinge ruilen weer in contact komt met andere verzamelaars, dat vindt ze juist het leuke ervan. De sfeer is erg goed en de gasten zijn enthousiast: ‘Ik heb wat met de loting gewonnen, mocht ik het onverhoopt zelf hebben, dan ruil ik het weer’, geeft één van de ‘loting winnaars’ aan.

 

 

 

Deel naar jouw media!