Camping De Heemtuin bijna weer van start

De Heemtuin in Muntendam, gelegen op het Groninger platteland, voorziet mensen met afstand tot de arbeidsmarkt van een werkplek. ‘We halen de kwaliteiten in mensen naar boven, in de hoop dat veel mensen kunnen doorstromen naar regulier werk’, aldus Wietske Trausel, projectleidster WerkPro. Het nieuwe campingseizoen gaat bijna weer van start, daarom is De Heemtuin nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen de camping seizoen klaar te maken en vervolgens de camping draaiende te houden.

‘Wij zijn op dit moment met de gemeente in overleg met aanzien op de nieuwkomers, dus mensen die al een status hebben gekregen en in Nederland gaan blijven’, legt Wietske Trausel uit. De Heemtuin is een plek voor mensen met een indicatie, re-integratie of mensen die aan de slag willen als vrijwilliger. De mensen die zij een plek bieden, leren de vaardigheden om daar te werken, maar worden ook geholpen om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Gedurende het campingseizoen moet er van alles gedaan worden; campinggasten moeten verzorgd worden, tenten moeten worden schoongemaakt, de horeca moet draaien en de 55 hectare natuurgebied en tuin moet onderhouden worden. ‘Er staan dit jaar al zeventien bruiloften op het programma, dus we hoeven ons niet te vervelen’, voegt Wietske toe. De camping kan altijd nieuwe mensen gebruiken. Voor hen is het belangrijk dat het voor beide partijen klikt en dat werknemers en vrijwilligers hun werk ook echt leuk vinden, om die reden vindt er altijd een kennismakingsgesprek plaats om te kijken hoe het is en wat er bij iemand past.

Naast het schoonhouden van de accommodaties en het ontvangen van gasten, benadrukt Wietske Trausel dat het ze het ook belangrijk vindt dat de gasten worden geïnformeerd over wat er allemaal in de gemeente te doen is: ‘Ik denk dat Midden-Groningen gewoon heel veel te bieden heeft’. Naast de vier grote jungletenten waar de camping over beschikt, zijn er ook vrije plekken waar mensen met een eigen tent kunnen komen kamperen.

Met de Paasdagen is er genoeg te doen in De Heemtuin, bezoekers kunnen zich Eerste Paasdag inschrijven voor een lopend buffet, in de vorm van een brunch. Tweede Paasdag kunnen kinderen eieren zoeken; een activiteit die de camping al jarenlang met plezier organiseert.

Wilt u meer weten over de Heemtuin of wilt u komen werken als bijvoorbeeld vrijwilliger, dan kunt u voor meer informatie en de contactgegevens kijken op www.heemtuinmuntendam.nl.

 

Deel naar jouw media!