Ralf Buiter nieuwe bestuurder Aletta

Per 1 maart treedt Ralf Buiter (45) in dienst bij het dr. Aletta Jacobs College als bestuurder/algemeen directeur. Hij heeft meer dan tweedecennia ervaring in verschillende rollen binnen het onderwijsveld: docent, mentor, decaan, teamleider en directeur. Hiervoor was hij directeur aan het Dr. Nassaucollege/locatie Quintus in Assen. Met zijn gedrevenheid voorleiderschap staat Ralf Buiter nu klaar om aan zijn avontuur op de school voor voortgezet onderwijs in Hoogezand te beginnen.

Toen voormalig bestuurder/algemeen directeur Ineke de Roo in augustus vertrok, sprak zij de woorden ‘Onderwijs moet niet stilstaan, dat doet de wereld ook niet.’ En dat is waar Buiter zich graag bij aansluit. Hij zegt: “Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s van het dr. Aletta Jacobs College te blijven werken aan een toekomst gericht breed onderwijsaanbod in Midden-Groningen, waarbij onze leerlingen tot hun recht komen en met plezier naar school gaan. Waar de leerlingen echt gezien worden en goede resultaten behalen op hun niveau.”

“Een mooi voorbeeld daarvan is de tweejarige pilot School voor Toekomst. Met deze pilot slaan de provincie Groningen, de gemeente Midden-Groningen en het dr. Aletta Jacobs College de handen ineen voor inclusief onderwijs, zodat ook kinderen die het lastig hebben hun plek behouden binnen de school. Een ander voorbeeld is de inzet om het onderwijsaanbod voor hoogbegaafde leerlingen op het Aletta verder te ontwikkelen als aspirant HB-school”, geeft Buiter aan. Kortom hij heeft er ontzettend veel zin in.

Met de komst van Ralf Buiter vertrekt Willeke Doornbos, die de afgelopen maanden als ad interim bestuurder/algemeen directeur leiding heeft gegeven op het Aletta.

Bron: Aletta Jacobs College.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl