Regio: Bedumerweg op de schop

De Bedumerweg (N995) tussen Bedum en Onderdendam gaat op de schop. De provinciale weg krijgt nieuw asfalt. Daarnaast komen er verkeersdrempels en wegversmallingen om te zorgen dat er minder hard wordt gereden. De werkzaamheden duren tot en met uiterlijk 1 oktober. Tijdens de werkzaamheden is de Bedumerweg gestremd voor al het doorgaande verkeer.

Tot en met vrijdag 23 juli wordt het groot onderhoud uitgevoerd vanaf de tijdelijke weg van TenneT bij het gemaal tot de bebouwde kom van Onderdendam. De kruising N995 – Wroetende Mol blijft open voor het verkeer. Na de bouwvak gaan de werkzaamheden verder vanaf de fabriek van FrieslandCampina tot de tijdelijke weg van TenneT. Deze werkzaamheden duren van maandag 16 augustus tot en met uiterlijk vrijdag 1 oktober.

Omleiding

De omleidingsroute voor doorgaand verkeer tussen Bedum en Onderdendam loopt langs de Eemshavenweg (N46). Verkeer vanuit de richting Winsum wordt omgeleid via Groningen. Fietsers worden omgeleid via het fietspad naast het Boterdiep (Grote Haver). De Stadsweg, die parallel loopt aan de N995, is te smal en niet geschikt als alternatieve route.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter