Ruimte Speelgoedbank te klein

De Speelgoedbank Amalia in Hoogezand is dringend op zoek naar een grotere ruimte om de hulp aan ouders en kinderen te kunnen doorzetten. De inmiddels negen jaar bestaande stichting wil juist met de aardbevingsproblematiek van dit moment kinderen helpen, maar daar is in de huidige ruimte niet de mogelijkheid voor.

De speelgoedbank is negen jaar geleden opgericht door zes moeders die zich wouden inzetten om kinderen uit de provincie Groningen te helpen en ze te voorzien van speelgoed. Er wordt veel speelgoed binnengebracht die gebruikt kan worden, maar er zijn ook verschillende bedrijven in Hoogezand die subsidie bieden aan de stichting, waar uiteindelijk ook weer speelgoed van gekocht kan worden. Jantien Breukelman, bedrijfsleidster: ‘De ruimte is gewoon te klein. We vinden dat ons bereik naar de kinderen en de ouders te beperkt is en er is veel meer hulp mogelijk die wij kunnen bieden, maar niet in deze ruimte’. De stichting is gevestigd in een klaslokaal in centrum De Badde.

Er zijn al gesprekken geweest tussen voorzitter Frans van Hagen van de speelgoedbank en de gemeenteraad van Midden-Groningen. Zowel gemeenteraadsleden, als de wethouders zijn allemaal erg enthousiast om te helpen. ‘De ondersteuning en gedachte is er wel, maar het loopt tegen een aantal barrières aan, die wij op dit moment heel moeilijk kunnen overwinnen’, aldus Jan Otto, algemeen bestuurslid van de stichting. Speelgoedbank Amalia heeft een ruimte op het oog waar ook plek is voor hen, maar dat moet echter wel betaald worden en zonder financiële hulp gaat dat niet lukken.

‘Het allerbelangrijkste is dat de gemeenteraad en wethouders ons op hele korte termijn kunnen ondersteunen, anders kunnen wij niet verder’, vertelt Jan Otto. Speelgoedbank Amalia is de enige speelgoedbank in de provincie Groningen. Jan geeft aan dat zodra er financiële hulp is, de stichting er samen met alle vrijwilligers met volle kracht tegenaan kan gaan om zoveel mogelijk kinderen te kunnen bereiken.

 

Deel naar jouw media!