Sappemeer: Groot Muziektheater bij HSC

Er komt volgend jaar een groot muziektheaterproductie over Marianne Timmer op het hoofdveld van HSC in Sappemeer. Het is dan namelijk 25 jaar geleden dat zij twee gouden medailles won op de Olympische Winterspelen in Nagano. Sportcommentator Frank Snoeks sprak de legendarische woorden ‘Timmertje, Timmertje, wat ga je doen?’ Die kreet wordt de titel van de voorstelling. We spraken hierover met producent Geert Oude Weernink. Het wordt, vertelt Geert Oude Weernink, géén musical, maar een theatervoorstelling met veel muziek, een koor en een orkest. Professionals en amateurs werken samen om de productie tot stand te brengen. De locatie is heel bijzonder: het hoofdveld van HSC Sappemeer, tegenover het ouderlijk huis van Marianne Timmer.

De organisator is Stichting Pandeon, die een paar jaar geleden het project ‘Veur Altied’ presenteerde. Stichting Pandeon zet zich in om mensen te bereiken die normaal gesproken niet naar het theater gaan. Bij dit project werken ze samen met o.a. Kielzog in Hoogezand. Marianne Timmer zelf is achter de schermen ook betrokken bij het project. Zij wil zich inzetten om mensen meer te laten sporten en bewegen.

Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om de financiering rond te krijgen. Dat is volgens Oude Weernink moeilijker dan gedacht. Toch gaat hij ervan uit dat het goed komt en dat eind november de beslissing kan worden genomen om de serie voorstellingen definitief door te laten gaan. Voor begin juni 2023 staan er circa acht voorstellingen gepland. Per keer kunnen er 400 bezoekers terecht bij het muziektheaterspektakel in Sappemeer.

Deel naar jouw media!