Sappemeer: Zomerexpositie

Galerie De Smederij aan de Vosholen in Sappemeer deed in het voorjaar een oproep in de media voor een bijzonder project, te weten een zomerexpositie getiteld ‘Anoniem’. Inwoners van de gemeente Midden-Groningen en omstreken werd gevraagd te komen exposeren in de galerie en daarvoor hun meest bijzondere werk in te sturen. In de oproep stond dat iedereen mee mocht doen, zowel amateur als professioneel beeldend kunstenaar en dat alle beeldende (2D en 3D) en digitale technieken waren toegestaan. Coördinator Jos Boerjan van De Smederij vertelt dat aan de oproep door maar liefst 64 kunstenaars in de leeftijd van 8 tot 85 jaar is voldaan. Hij zegt: “Voor de galerie was het een uitdaging om een mooie expositie te maken van de veelheid en diversiteit van het ingeleverde werk. Maar we denken dat dit is gelukt. Het werk is zoals de titel al aangeeft anoniem geëxposeerd.”

Als je de galerie binnenkomt word je oog eerst getrokken naar een hele wand vol prachtige kunst in allerlei formaten en vrolijke kleuren (zie foto). Jos Boerjan zegt dat hij bewust voor deze vorm heeft gekozen hier, naar een voorbeeld van de salon tentoonstellingen in Parijs.

De expo wordt drukbezocht en is een mooi uitstapje in de zomervakantie. Wie nog niet is geweest om de tentoonstelling ‘Anoniem’ in de galerie aan De Vosholen in Sappemeer te bezoeken, kan er nog tot 20 augustus terecht op donderdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.

Deel naar jouw media!