Start zeilseizoen Zeilvereniging Schildmeer

Het zeilseizoen bij Zeilvereniging Schildmeer is officieel van start gegaan. Deze lente begonnen de jeugdzeilers niet alleen met praktijktrainingen op het water, maar ook met theorielessen. Ook heeft de vereniging uit Steendam een winterprogramma samengesteld voor haar jeugdleden, inclusief activiteiten als schaatsen en het oefenen met zeilknopen.

“Zo hebben we geschaatst en oefenen we met het leggen van zeilknopen,” zegt zeiltrainer Sven Buikema. De jeugdzeilers, die vanaf april het water opgaan, worden klaargestoomd voor een seizoen vol uitdaging.

Volgens Buikema is zeilen de ideale jeugdsport: “Kinderen besturen de boot volledig zelf, wat een ultiem gevoel van vrijheid en zelfstandigheid geeft. Zeilen is een actieve watersport die niet alleen avontuurlijk is, maar ook sociaal. Bij de vereniging hebben we een hechte groep van zo’n 30 jeugdzeilers, wat zorgt voor veel plezier en gezelligheid tijdens de zeiltrainingen,” benadrukt hij.

Zeilvereniging Schildmeer, opgericht in 1942, is een van de grootste zeilverenigingen in Noord-Nederland. De jeugdzeilers trainen van april tot en met november wekelijks op het Schildmeer.

Voor kinderen die geïnteresseerd zijn in het leren zeilen, organiseert de vereniging een serie proeflessen op vrijdagavond 5, 12, 19 en 26 april. Kinderen vanaf 7 jaar met een zwemdiploma krijgen de kans om kennis te maken met deze sport. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden mailen naar training@zeilverenigingschildmeer.nl of de website www.zeilverenigingschildmeer.nl raadplegen.