Technische Girls’ Day in Kolham

Op donderdag 30 maart openden veel technische bedrijven in het land hun deuren om meisjes tussen de tien en vijftien jaar oud, kennis te laten maken met de techniek, dit gebeurde onder de naam ‘Nationale Girls’ Dag’. Een groepje meisjes uit leerjaar 1 van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand, mocht naar een technisch bedrijf in Kolham.

De brugklassers maakten middels een rondleiding kennis met het bedrijf, waarbij enthousiaste medewerksters vertelden over hun werkzaamheden in de techniek, uiteraard om de brugklassers ook de enthousiasmeren. De leerlingen mochten zelf ook aan de slag, onder andere met het programmeren van een robot die pakjes van het magazijn naar het uitgiftepunt stuurt. Tevens werd er geoefend op een schaalmodel. Tot slot maakte iedereen een E-man, een technisch werkstuk dat mee naar huis mocht.

De groep brugklassers werd zo op het bedrijventerrein in Kolham op een leuke en inspirerende manier geattendeerd op de vele mogelijkheden binnen de technieksector. Een belangrijk onderdeel voor het maken van een profielkeuze na leerjaar 2.

 

Deel naar jouw media!