Thema Bloemenfeest, creativiteit voor jong en oud

In de bibliotheek van Hoogezand organiseert men geregeld thema activiteiten. Deze week stond de bieb in het teken van de lente. De lente staat voor natuur, daarom organiseerde men een bloemenfeest. Een creatieve activiteit, voor zowel jongeren als ouderen. Het werd een opmerkelijke activiteit.

Bezoekers reageerden enthousiast op de bedachte activiteiten. Men ging aan de slag met het maken van een bloemenpers, bloemenkransen maken van wol en garen, en een herbarium om bloemen in te drogen. Dit soort activiteiten zijn niet alleen goed voor de creativiteit van de deelnemers, ook de sociale cohesie is een belangrijke factor.

Wat de deelnemers maken kunnen ze langere tijd gebruiken, bijvoorbeeld de bloemenpers die ze maken, is te gebruiken als je bijvoorbeeld een tocht door de natuur maakt en bijzonder bloemen of planten die je tegenkomt wilt bewaren, aldus Marjon Leertouwer, programmamaker van Biblionet Groningen.

Voor het maken van de bloemenpers, moesten deelnemers naar het E-LAB in het gebouw. Arnoud Wilpstra, één van de techneuten van het E-LAB gaf de workshop: Het model die je wilt maken creëer je eerst op een laptop, vervolgens ga je met hout op een grote CO2 laser de ontwerpen uitwerken en insnijden met een lasersnijder, ter decoratie. Met de gemaakte bloemenpers kun je je eigen bloemen en planten op een goede manier drogen, zodat ze lang bewaart kunnen blijven.

De resultaten mochten er zijn, deelnemers namen aan het eind van de dag hun creaties mee huis.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl