Toelichting standpunten SP

Op de avond van woensdag 15 november was Jimmy Dijk, kandidaat van de Tweede Kamer namens de Socialistische Partij (SP) aanwezig in MFC de Noordsuythoeve in Noordbroek. De doelstelling van deze avond was om met de bewoners in gesprek te gaan over de visie van de SP. Daarnaast heeft Jimmy Dijk aan de hand van een presentatie de verschillende standpunten waar de SP voor pleit, toegelicht.

“We hebben het vanavond gehad over de toekomst van de zorg, want die staat namelijk erg onder druk. Mensen worden steeds ouder en we zien dat steeds meer partijen bezuinigen op de zorg, en dat willen we graag voorkomen. Dat betekent dat de verkiezingsuitslag gunstig moet zijn en dat we de druk moeten opvoeren zodat de markt helemaal uit de zorg geschrapt wordt.”

De SP pleit voor een Nationaal Zorgfonds, een fonds waarbij de eigen risico naar nul gaat en waarbij de hele markt uit de zorg verdwijnt. Daarbij zal de zorgpremie niet omhoog gaan. De kosten voor de zorg wilt de SP namelijk juist omlaag. “De SP heeft een voorstel helemaal uitgewerkt waarbij de zorgpremies inkomensafhankelijk zullen worden, waarbij ze af willen van alle zorgtoeslagen en andere verschuivingen van geld. Daarmee zal voor 80% van alle inwoners van Nederland de zorgpremie lager uitvallen en zullen alleen de rijkere inwoners maximaal 1 tot 2 procent meer gaan betalen. Nu betaalt een miljonair namelijk net zoveel nominale premie als een gewoon gezin. Dat moet en kan anders.” verklaart Dijk

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email