Truckfestijn Siddeburen

De organisatie van Truckfestijn Siddeburen wil dit jaar een Truckfestijn organiseren, op zaterdag 30 september aanstaande. De bedoeling hiervan is dat er ongeveer 60 vrachtwagens meegaan, met als bijrijders, mensen met een beperking. Het wordt een dag vullend programma, om alle deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Ook mensen met een beperking hebben door corona al ruim twee jaar niet veel gekund, dit is voor de organisatie een extra stimulans. Petra Fledderman, penningmeester van de organisatie zegt er het volgende over: ‘Wij hadden zoiets van, hoe spannend en leuk is het om mee te kunnen in een vrachtwagen. De vrachtwagen- en truckbedrijven waren zelf ook enorm enthousiast, er zijn al heel veel aanmeldingen. Ook zijn er al veel deelnemers die hebben gemeld dat ze graag mee willen.’

Het Truckfestijn gaat plaatsvinden tijdens de ‘Licht en Klankweek’,  in Siddeburen. Petra Fledderman: ‘Hoe leuk ook voor de mensen om langs de kant van de weg te staan en de vrachtwagens uit te zwaaien en bij binnenkomst weer te onthalen’. De bedoeling is om rond 08.00 uur in het centrum van Siddeburen te verzamelen, om vervolgens gezamenlijk de vrachtwagens in te stappen. Er is een mooie route uitgestippeld om onderweg optimaal te kunnen genieten van de rit. Het eindpunt van de route zal Attractiepark Drouwenerzand zijn, waar alle deelnemers onder begeleiding tot 15.00 uur te kunnen verblijven. Vervolgens gaat iedereen met de vrachtwagens weer terug naar Siddeburen, om daar nog een rondje door het dorp te kunnen maken. ‘Het doel van de dag is om de deelnemers een fantastische dag te bezorgen. De deelnemers hoeven niet per se mensen met een verstandelijke beperking te zijn. Het mogen ook mensen zijn die gewoon kunnen functioneren in de maatschappij, alleen daar een beperking in ondervinden, denk aan ADHD of leerproblemen’ voegt Petra eraan toe.

De organisatie van Truckerfestijn is druk bezig om alles rond te kunnen breien. Maar om dit mogelijk te maken, hebben ze vanuit de organisatie zelf een crowdfunding opgestart. Alle donaties zijn welkom, groot of klein. ‘Wij zijn op sociale media te vinden onder de naam ‘Truckfestijn Siddeburen’ ‘.

Deel naar jouw media!