v.v. Hoogezand tegen Blauw Wit’34

Het eerste team van de voetbalvereniging Hoogezand kreeg Blauw Wit ’34 uit de Friese hoofdstad op bezoek op sportpark de Kalkwijck. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter, Mw. S. Brinkkemper die verving scheidrechter J.S. Boringa. Assistent scheidrechters waren D. Caglak en M. Brouwer.

Blauw Wit ’34 is de grootste voetbalvereniging in Leeuwarden en het eerste team wordt getraind door Bert Hollande. Kevin Wilpstra en Wiebe Baker ontbraken in de selectie omdat deze twee spelers een rode kaart kregen in de wedstrijd tegen Gorecht (Haren) De thuiswedestrijd in Leeuwarden werd gespeeld op zaterdag 24 september en deze werd gewonnen door de thuisploeg en wel met 2-1.  De boys uit Friesland staan op de derde plaats op de ranglijst met 26 punten uit 13 wedstrijden, al met al kunnen we terecht spreken over een ‘geduchte tegenstander’

Bij v.v. Hoogezand waren Justin Slor en Sebastiaan Wollinga weer bij de selectie. Blauw Wit ’34 was de eerste helft meer aanvallend en kreeg enkele leuke kansen, deze werden gepareerd door de verdediging van Hoogezand en ook doelman, Rick Jungman, stond zijn ‘mannetje’  Ook v.v. Hoogezand kreeg via Justin Slor en aanvoerder, Heine Uuldriks enkele leuke kansen, maar wisten het doel niet te treffen. Het was enorm schrikken toen Peter van Son onderuit werd gehaald, met een enorme blessure moest de aanvaller van v.v. Hoogezand het veld verlaten. Gevreesd moete worden voor een ernstige knieblessure en een langdurige afwezigheid van Peter, vanaf deze plaats veel sterkte en beterschap- gewenst.

Ruststand 0-0

In de tweede helft, in de 49e minuut,  kwamen de Leeuwardenaren op een 0-1 voorsprong, doelpuntenmaker, Rens Merkus. Hoogezand probeerde wel, maar de boys van trainer Germain Beck kwamen niet meer tot een score. De drie punten gingen daarom mee naar Leeuwarden en gezien de hele wedstrijd kunnen we dan ook concluderen dat dit een terechte uitslag was.

Eindstand 0-1

v.v. Hoogezand blijft ondanks het verlies wel staan op de 7e plaats op de ranglijst, met 18 punten uit 14 wedstrijden. Zaterdagmiddag wacht wederom een Friese tegenstander dan wordt er gespeeld regen Drachtster Boys.