V.V. Hoogezand wint van Koploper

Het eerste team van v.v. Hoogezand heeft zaterdag verrassend 1 – 2 gewonnen tegen koploper Oranje-Nassau uit Groningen. Voor Justin Slor is dit zijn 75e doelpunt voor het 1ste elftal van de Rood-Zwarten. In de 24ste minuut een verrassing! Doelpunt Hoogezand 0-1. Kenmerkende actie van Hoogezand: spits Heine Uuldriks hoog aangespeeld, verlengt met het hoofd. Inzet eerst nog knap gekeerd door Erwin Heidekamp, keeper, maar in de rebound alsnog binnengeschoten door Joran van Zwol.

Minuut 35 kans voor Oranje-Nassau. Prima aanval over links. Rick Wiersma weggestuurd door Jim de Leeuw, trekbal zoals het hoort op Peter van Son die vanaf de penaltystip de bal niet langs keeper Hoekstra krijgt. In de 44ste minuut komt Oranje-Nassau op gelijke hoogte 1-1 Voorzet met veel gevoel van Rick Wiersma door Ezra Schrijver subtiel verlengt langs de keeper van Hoogezand

Ruststand 1 – 1

Oranje-Nassau begint meer gedreven aan de 2e helft. In minuut 50 volgende verrassing! Doelpunt Hoogezand 1-2 uitval van Hoogezand, voorzet van de rechterkant in fraai ingekopt door Justin Slor, zijn 75ste !! voor het eerste team. In de 53ste minuut een enorme kans voor Oranje-Nassau. Afgeslagen bal na scrimmage in de 16 meter van Hoogezand wordt hard op de lat gerost door Ezra Schrijver. ON voert het tempo en de druk verder op. Minuut 75 weer een kans voor ON, Jim de Leeuw haalt uit vanaf de 16 meter. Keeper Hoekstra strekt zich en tikt de bal naast. Het laatste kwartier ON volle bak op de aanval. Hoogezand wordt tegen de eigen 16 meter gedrukt. Eén na andere scrimmage in het doelgebied van v.v. Hoogezand.

Einde wedstrijd 1 – 2

STUNT dus voor Hoogezand wint met 1-2 van koploper Oranje Nassau Groningen. Volgende week treft het team van trainer Jan Kloetstra, Velocitas ook uit Groningen, maar dan thuis op sportpark de Kalkwijck. Hoogezand blijft wel in de gevarenzone, maar deze overwinning zal zeker een enorme opsteker zijn voor de club.