Veel activiteiten in MFC Houtstek

MFC Houtstek is hét dorpshuis en multifunctioneel centrum in Slochteren. De Houtstek voorziet dorpsbewoners en omwonende van diverse activiteiten, maar ook het afhuren van bepaalde zalen is een mogelijkheid. ‘Mensen kunnen ook gewoon even rustig een krant of folder lezen hier’, vertelt Eppe Okken, (oud-) bestuurslid van het MFC.

Eppe Okken is ruim vier jaar bestuurslid geweest en is nauw betrokken bij het dorpshuis: ‘Wij zijn benaderd door Stichting Cultureel Slochteren of wij kunst van ‘amateurkunstenaars’ tentoon wilden stellen, dat vonden wij een hele mooie uitdaging om ervoor te zorgen dat dat hier kan’. Vanaf januari tot en met eind april hangt er kunst van Petra Westerhuis in de Houtstek, na april komt er weer wat nieuws te hangen.

Het dorpshuis organiseert allerlei activiteiten, zoals spelletjesmiddagen, knutselactiviteiten voor kinderen, maar ze zijn ook betrokken bij grotere evenementen, zoals bijvoorbeeld het festival ‘Happen, Stappen, Klappen’ op 1 juli 2023 in Slochteren. Met Pasen zijn er in MFC Houtstek activiteiten te doen voor jong en oud. Tevens heeft Meneer Louters, een bekende van het dorp, zijn 90ste verjaardag gevierd op de locatie. Hij had vroeger zijn eigen bouwwinkel op de plek waar de Houtstek nu staat, het leek hem leuk om zijn verjaardag dan ook op die locatie te vieren. ‘Zelfs dat is mogelijk’, voegt Eppe toe.

Los van alle ‘georganiseerde’ activiteiten, is de locatie ook te huur: ‘Wij bieden zalen voor een tal van dingen; vergaderingen, presentaties’, aldus Eppe Okken. Voor meer informatie over de locatie, activiteiten of het afhuren van de locatie, kunt u kijken op www.houtstekslochteren.nl.

Deel naar jouw media!