Velthuis zegt: college maakt beloftes waar

Jan Velthuis, fractievoorzzitter van Gemeentebelangen Midden-Groningen was samen met Esmeralda Smith, fractievoorzitter van D66 waren te gast in politiek in Midden-Groningen. Reden van de uitnodiging was omdat het college van Midden-Groningen op de helft van z’n regeer periode zit. Grote vraag is hoe goed of hoe slecht doet het college het. Daarover gingen de beide fractievoorzitters in gesprek.

Smith die sinds een tijdje de opvolger van Yannick Lutterop die het te druk had met andere prioriteiten is van mening sommige dosiers eindelijk eens moeten worden afgesloten, voorbeeld is de situatie rond het Smurfendorp in Kropswolde. Op de vraag wat er de komende tijd moet gebeuren zegt Smith dat er nog veel werk aan de winkel is, bijvoorbeel de situatie rondom de centrumplannen in Muntendam heeft haar aandacht.

Velthuis geeft aan dat het college het helemaal niet zo slecht doet, we hebben onze verkiezingsbelofte voor het grootste gedeelte waar gemaakt. Gerergrd heeft Velthuis zich aan erfenissen vanuit het verleden, zoals de pijnlijke situatie rondom de verlengde Veenlaan in Slochteren. Dat heeft meer als ander half miljoen gekost.

Bekijk onderstaand deze aflevering van politiek in Midden-Groningen.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl