Volle zaal bij ‘Rengers Verraad’

5 februari werd het verhaal van ‘Rengers Verraad na het Gronings ontzet 1672’ door ‘Stichting Historisch Vertellen’ gebracht, in een bomvolle Grote Zaal van de Fraeylemaborg, in Slochteren.

Het 70 koppige publiek kreeg vijf levende personages te zien uit de tijd van het beleg van Groningen, door Bernhard van Galen, bisschop van Münster. Het was een theatrale raamvertelling over de gebeurtenissen in 1672, met een verrassende kijk op de Stad en Ommelanden van toen. Er waren vijf verhalen die losjes in elkaar haakten, afgewisseld met muziek uit die tijd, door ‘Duo HoogLaag’ op Tupan, Schalmei en Kwartbasbulciaan. Een voorstelling in Kolham op 19 maart is nog in voorbereiding. Voor meer informatie kunt u kijken op www.historischvertellen.nl of www.erfgoedpartners.nl.

Foto: Van links, naar rechts: Teja Kompaan (voor- en nawoord) Stoffenkoopvrouw Sybrechtje Wierts, kindermeid Pietertje Korringa, borgvrouw Willem Anna Rengers-Lewe (Fraeylemaborg), borgvrouw Elisabeth Lewe-Hooftman (Asingaborg) en dienaar van de drossaard Durk. Fotografie: Anna Knapper-Keizer.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl